Menu

Jonathan Wilson [US] | Stockholm

Stockholm

Bryggarsalen
söndag, 1 april 2018 kl:20:00

Den Los Angeles-baserade producenten och musikern Jonathan Wilson är tillbaka. Nya albumet Rare Birds, där han gästas av bland andra Lana Del Rey och Father John Misty, släpps i vår – och den 1 april står han på Bryggarsalens scen i Stockholm.


Jonathan Wilson har skapat sig ett namn som en av musikvärldens mest eftertraktade producenter, en magiker som drar ut det absolut bästa ur de han jobbar med. På meritlistan står produktioner med bland andra Roger Waters, Father John Misty, Conor Oberst och Bonnie ’Prince’ Billy, men samtidigt är Jonathan Wilson själv en framgångsrik soloartist vars studioalbum hyllats av musikpress världen över. Wilsons arbete har ofta setts som en uppdatering av det klassiska Laurel Canyon-soundet – tänk Neil Young, Joni Mitchell, The Eagles, The Byrds etc – men på sitt nya soloalbum, Rare Birds, lämnar Wilson sjuttiotalets Los Angeles bakom sig för en resa mot det brittiska åttiotalet.


Rare Birds släpps genom det brittiska indiebolaget Bella Union (Fleet Foxes, Father John Misty, Beach House etc) och på albumet får Wilson sällskap av bland andra Lana Del Rey, Josh Tillman (aka Father John Misty), Lucius och Laraaji. Samtidigt har han uppdaterat ljudbilden och blandar akustiskt och syntetiskt, ett närmande till det musikaliska universum som bland andra Peter Gabriel och Kate Bush bebor.


Söndagen den 1 april gästar Jonathan Wilson Sverige och Stockholm för ett intimt framträdande på Bryggarsalens scen. Missa inte en av världens just nu mest spännande artister.


Ödet skulle visa sig vara Studiefrämjandet i Stockholm som år 2009 beslutade om ett övertagande av Brygghuset. Huset byggdes under 1 år om för den nya verksamheten inom folkbildning, samtidigt som Bryggarsalens historiska värden räddades till eftervärlden genom restaurering under inflytande av en varsam konservator.

Hösten 2010 hittade de första arrangörerna av konferenser, event och konserter till Bryggarsalen och tillströmningen har fortsatt öka varje år allteftersom ryktet om vår existens spridit sig. Det är med stolthet vi ser att kunder, arrangörer och deltagare gärna återkommer när de en gång varit hos oss

Datum / Tid

söndag, 1 april 2018 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Bryggarsalen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad